MIÉRT BUKIK EL A LEGTÖBB FOGYÓKÚRA?

Kíváncsi vagy rá miért nem sikerül lefogynod?

Hogy miért szeded vissza újra a súlyod?

Érdekel, hol rontod el?

Miért bukik el a legtöbb fogyókúra

Ha igen, az alábbiakban felvázolom azokat a kiváltó okokat, ahol a legtöbb ember elhasal a fogyás kapcsán. Megtudhatod, mi a hiba, hol van a baj, miért buksz el, ha diétázol, és miért kell újra és újra elölről kezdened mindent. Ha már ismered kudarcod okait, tudatosabban kezdheted újra, és sikerülni fog tartósan megszabadulni plusz kilóidtól!

A fogyókúra. Már a neve is rossz. A baj az, ha csak egy kúrában gondolkodsz, vagyis egy olyan rövid időszakban, aminek egyszer vége szakad. Ha le szeretnél fogyni, és megőrizni a már megszerzett karcsúságod, akkor ne rövid távon gondolkozz, hanem élethosszig tartó folyamatban. Válts életmódot, és ne csak a bikini szezonra gyürkőzz neki a diétának.

A vegánság. Azt hiszed, ha vegán leszel, akkor bármennyit ehetsz? Jöhetnek a teljes kiőrlésű pékáruk, a zabkása, a gabonafélék. Hát nem! Attól, amiért tönkölykenyeret és barna rizst eszel, még figyelned kell a szénhidrátbevitelre. Ugyanez érvényes az avokádóra vagy az olajos magvakra is. Hiszen ezeknél a zsírtartalom az, ami nem mindegy, ha kilókat, súlyt szeretnél veszteni.

A mennyiség. Az elfogyasztott ételeid mennyisége rendkívül fontos! Egy valamiből ehetsz korlátlanul annyit, amennyit csak akarsz, ez pedig a nyers zöldség. Az összes többi élelmiszernél figyelned, korlátoznod kell a mennyiséget.

Kevés folyadék. Ha keveset iszol, akkor is gátolhatod a fogyást. Igyál naponta 2-3 liter vizet. Ez nemcsak egészséges, hanem el is telít egy kicsit, így kevésbé érzed éhesnek magad.

Túl kevés kalória. Igen, jól hallottad! Ha keveset eszel, azzal az a gond, hogy később biztosan megéhezel, és a többszörösét eszed vissza a már leadott kilóidnak. Ne éheztesd magad, mert az önsanyargatás később megbosszulja magát.

Miért bukik el a legtöbb fogyókúra

Ennek a néhány, alapvető szabálynak az ismerete, betartása hozzásegít Téged is a fogyásod sikeréhez. Csak figyelj oda egy kicsit erre a néhány dologra, és leadhatod azt a súlyfelesleget, azokat a kilókat, melyeket célul tűztél ki magad elé!