Érzelmek, melyek erőt adnak

Érzelmek

Az erőt adó érzelmeket Tony Robbins, az egyik legnagyobb spirituális tanító írta le „A benned rejlő óriás” című könyvében. Annyira inspiráló, ahogyan ez a magnetikus személyiséggel rendelkező előadó vélekedik az érzelmekről, hogy úgy éreztem meg kell osztanom Veled is.

Tony szerint az elménket kertnek kell képzelnünk, és életünk jobbá tételéhez olyan magokat kell elvetnünk, mint a szeretet, a melegség, és az elismerés. A kiábrándultság, a félelem és a harag negatív érzése helyett. Most pedig következzen 10 érzelmi mag, amelyet elültethetsz a kertedben. Ha ezekre az érzésekre fokozottan figyelsz, akkor a nagyszerűség szintjére emeled magad.

 1. SZERETET
  Bármit megváltoztat, bármilyen negatív érzelmet felolvaszt. Ha valaki mérgelődik veled, de te szeretettel és melegséggel állsz hozzá, végül megváltozik az illető lelkiállapota, hevessége elolvad.
 2. MEGBECSÜLÉS ÉS HÁLA
  A megbecsülés és hála kifejezi az elismerésünket az élet tapasztalatai iránt. Ha hálás szívvel élsz, az javítja életed minőségét.
 3. KÍVÁNCSISÁG
  Ha valóban fejlődni szeretnél az életben, akkor tanulj meg olyan kíváncsi lenni, mint egy kisgyerek. Ha kíváncsi vagy, az élet soha véget nem érő tanulássá válik.
 4. IZGALOM ÉS SZENVEDÉLY
  Az izgalom és szenvedély minden dolgot, lehetőséget feljavít. A szenvedély hatalmas erőket generál, ezért az életünket előre lendíti és felturbózza. Határozd el, hogy szenvedélyesebben fogsz érezni!
 5. ELSZÁNTSÁG
  Ha az a célod, hogy lefogyj, vagy sikeres légy, csak az elszántság az, ami a nehéz epizódokon, krízisen átsegít. Minden akaratodnak az elszántságra van szüksége ahhoz, hogy bármiben is célt érj. Az elszántsággal mindent teljesíteni tudsz, nélküle viszont csalódásra vagy ítélve.
 6. RUGALMASSÁG
  A rugalmasság a változtatás képességét jelenti. Ha hajlandó vagy rugalmas lenni a céljaidat, vagy az akadályaidat illetően, akkor olyan leszel, mint a hajladozó nádszál, ami túléli az erős vihart, azonban az erős faágat letöri.
 7. ÖNBIZALOM
  Az egyetlen mód, amin keresztül megtapasztalhatod az erős önbizalmat, az a hit. Képzeld el és hidd, hogy már most rendelkezel azokkal az érzelmekkel, melyekre rászolgáltál ahelyett, hogy arra várnál, hogy spontán módon megjelennek az életedben.
 8. JÓKEDV
  Légy vidám és ezt mutasd is ki
  . A vidámság érdekesebbé és pozitívabbá változtatja az életed. A jókedv kiűzi az életedből a negatív érzelmeket. Ha jókedvű vagy, bármilyen kihívásnak meg tudsz felelni.
 9. ÉLETERŐ
  Ügyelj arra, hogy a fizikai vitalitásod jó legyen. Sajátítsd el a helyes, egészséges légzést és pihenj aludj
 10. HOZZÁJÁRULÁS
  Ha javítasz azok életminőségén, akik közel állnak hozzád, vagy akár ismeretlenek életén is, azzal olyan hatalmas spirituális energiát szabadítasz fel, ami neked is épülésedre és a javadra válik. De úgy adj másnak, hogy közben ne mártírkodj, ne add fel önmagad, mert ha így ajándékozol meg másokat, akkor önbizalom, jó érzés, büszkeség lesz a jutalmad