Ezzel az 5 lépéssel hamarabb eléred a boldogságot!

Boldogság

Boldogság – mindenki ezt keresi, vagy inkább csak kergeti az életben. Néha úgy tűnik, sohasem lehet a miénk, máskor meg azt hisszük, hogy csak a ritka véletlennek köszönhető, hogy boldognak érezzük magunkat.

Pedig a boldogság állapotában lenni, elérni azt, és jó sokáig fürdőzni benne, nem a szerencsések kiváltsága. Néhány tudatos lépéssel Te is birtokolhatod ezt a csodás érzést.

Mutatok neked néhány egyszerű, és könnyű, praktikus gyakorlatot a boldogság megszerzésére, és megtartására. Építsd be az életedbe ezeket a tanácsokat és alkalmazd őket rendszeresen, mindennap.

Hála

Ha a hála gyakorlását a mindennapjaid részévé teszed, csakhamar érezheted áldásos hatását! Adj hálát mindennap legalább öt dologért! Éld bele magad ebbe a jóleső, szívmelengető érzésbe. Talán először még nehezedre esik olyan dolgot találni az életedbe, amiért hálás lehetsz, de ez csak gyakorlás kérdése, mert idővel egyre több dolog fog eszedbe jutni, amiért hálát mondhatsz. És még egy extra tipp a hálaadás technikájához: ne agyald túl, ne gondolj nagy dolgokra. Milliónyi apró csoda történik velünk nap, mint nap. Neked csak észre kell venned őket. Lehetsz hálás a napsütésért, a finom ebédedért, vagy azért mert péntek van. Bármiért, ami egy kicsit is jó, és örömmel tölti be a lelkedet.

„Én idő”

Az idő, amikor csakis azzal foglalkozol, amire vágysz. Hagyd a megfelelést, és felejtsd el a feladataidat. Gondold át, mire vágysz most, ebben a pillanatban! Szeretnél csak úgy céltalanul sétálni egyet? Vagy olvasni egy frissen megjelent magazint, izgalmas könyvet? Esetleg egy forró fürdőre vágysz? Beszélgetnél a barátnőddel, vagy beülnél egy trendi kávézóba egy finom cappuccinora? Döntsd el és tedd meg!

Mozgás

A testünk mozgásra van teremteve és a mozgás boldogsághormonokkal árasztja el a testünket. Légy kreatív, és találd ki, milyen mozgásformához lenne kedved! Talán táncolni szeretnél a kedvenc zenédre? Vagy sétálnál, bicikliznél a közeli parkban? Esetleg a jóga vagy a pilates vonz? Gyakorlatilag mindegy! A lényeg, hogy csináld!

Értékeld magad

Boldogság

Ha valamit elvégeztél, akkor dicsérd meg magad! Itt sem kell nagy dolgokra gondolni elég, ha a napi rutin feladatok miatt magasztalod magad. Értékelj minden apróságot, amit teszel! Lásd végre magadban a hétköznapi hőst! Dicsérd meg magad, ha finomat főztél, vagy kitakarítottál, tanultál a gyerekkel, vagy jól áll rajtad a kedvenc farmered.

Fogadd el magad

Ne bántsd magad semmiért. Fogadd el magad teljesen kívül és belül egyaránt! Ne akarj más lenni, és másokhoz se mérd magad soha. Te egyedi vagy, megismételhetetlen, és úgy vagy gyönyörű, ahogy vagy! Minden hibáddal együtt szeresd magad!