Az ellenállás megbetegít

Az ellenállás megbetegít. Recept az elfogadáshoz.

A stressz kikezdi az egészségünket, ezt számtalan kutatás bizonyítja, én is hiszek ebben. Hányszor van olyan, hogy ingerültségünkben megfájdul a fejünk, vagy idegességünkben gyomor problémáink lesznek, felmegy a cukrunk, vérnyomásunk, nem kapunk levegőt. A stressz egyik formája az ellenállás, el nem fogadás.

Ellenkezés=negatív érzések

Amikor ellenkezel, nem fogadsz el valamit vagy valakit, azonnal rossz érzések keletkeznek benned. Nem érzed jól, tökéletesen magad, nyugtalan és kiegyensúlyozatlan leszel. Ezek a negatív érzések pedig stresszelik a szervezetet. Onnan tudod, hogy valami jó neked, hogy kellemes érzések maradnak benned. Az érzéseid kiválóan mutatják az irányt, merre menj és merre ne.

Elakadt energia-a test betegsége

Ha valaminek ellenállunk, a szeretet és az energia áramlása, folytonossága elakad a testünkben. Valahol keletkezik egy gát, akadály, mely olyan góc, ami megakadályozza, hogy az élet, annak minden gyógyító, teremtő fantasztikusságával együtt betöltse azt a lezárt zónát, részt. A barikád mögött a szervek, sejtek blokkolva lesznek, nem képesek tisztulni, frissülni, megújulni, töltődni, végső soron egészségesen maradni.

Az ellenállás

Ha nem állnánk annyiszor ellen, ha elfogadnánk mindent, mondjuk a történéseket, magunkat, a másik embert, életkörülményeinket. A jót és rosszat, furát, különöst, a tökéletlent, a sikertelenséget, a másságot, ha valakinek zöld a haja, néhány kiló plusz súlyt, a smink nélküli arcot. Vagy azt, ha valaki meghal, elmegy, elhagy és kilép az életünkből, ha a gyerek hármast hoz az iskolából, az öregedést, a dugót, a sorban állást, stb. MINDENT.

Elfogadás

Mi történne akkor, ha mindent, de mindent, úgy ahogy van, egyszerűen elfogadnánk? Nem kritizálnánk, csak tudomásul vennénk, hogy ő (ez) van és olyan amilyen, és én is vagyok és ilyen vagyok. Ebben az ellenállás nélküli, kritikamentes, teljesen elfogadó állapotban megkönnyebbülünk, ami nagyon jó érzés. Elengedjük a súlyt, az elvárások terhét, nyomását.

És ekkor történik meg a varázslat: amint elfogadtunk, elengedtünk, lemondtunk, beletörődtünk, betölt minket az „ez van” érzés, akkor történik valami, amit csak a csoda szóval tudok illetni. Változás, ami helyreállítja és a jó érzések, történések felé billenti az eltolódott egyensúlyt. Amikor már nem érdekel minket, akkor javul meg, amiről azt hittük végleg elromlott.

Hidd, hogy minden érted van

Ehhez azonban hinnünk kell, hogy minden (még a rossz is) értünk van. Hogy abból a szörnyűségből, fájdalomból, amit most élünk mindenképp jól jövünk ki, hogy valamit tanulunk azáltal, hogy ez bekövetkezett, hogy ennek így kellett lennie.
 Higgyük, hogy ha még most nem is látom ennek az egésznek az értelmét, de eljön az a pillanat, amikor azt mondom, igen már tudom mi miért volt, miért történt velem az a sok, akkor nagyon rossznak, rettenetesnek érzett dolog.

Lehet, hogy a szenvedés, amin most mész keresztül, az is érted van? És csak azért történik, hogy később jobb legyen? Vagy ez a szenvedés egy pofon a sorstól, ami visszatérít a te igazi utadra, a célodhoz, hogy elérd és megvalósítsd önmagad legjobb verzióját?

Gyógyulj elfogadással

 Bármi is az ok, most ne ezzel törődj. Fogadj el, hidd, hogy minden jóra fordul. Engedd áramlani gátak, ellenállás nélkül a szeretetet és az életenergiát a testedben és a lelkedben. Gyógyítsd meg magad, ne állj ellen! Íme, néhány tipp, tanács, hogyan tudod megvalósítani a saját életedben is az elfogadást, a nem ellenkezést, a nem ellenállást.

Recept az elfogadáshoz

  •  Ne kritizálj, hibáztass, ítélj meg/el másokat
  • Koncentrálj a saját dolgaidra (életedre, tevékenységeidre)
  • A belső világodra (gondolatok, érzések) fókuszálj
  • Engedd meg, hogy mindenki az legyen, és azt csináljon, amit akar
  • Ne szólj bele mások életébe, ne akarj megváltoztatni senkit
  • Fordítsd el a figyelmed arról, amit úgy érzed nem neked való
  • Lásd mindenkiben, mindenben a jót

Még többet olvashatsz az elfogadásról, az öngyógyítás lelki oldaláról: https://www.suzannesandwiese.com.